Terveiset Leader Jokivarsikumppanien toimistolta

Tässä tiedotteessa kerromme seuraavaa:

  1. Rahoituskausi 2023-27 on alkanut vilkkaasti
  2. Yritystukien maksuja voi hakea Ely-keskuksesta
  3. Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry:n kevätkokous 26.6.2024 klo 17:30
  4. Hankeneuvonnan Leader-kiertue kesäkuussa

1. Rahoituskausi 2023-27 on alkanut vilkkaasti

Kun Ruokavirasto sai kesällä 2023 Hyrrä-asiointijärjestelmän toimimaan, alkoi hakemuksia tulla todella mukavaan tahtiin. Leader Jokivarsikumppanien vajaan vuoden ”saalis” hankehakemuksien osalta on noin 80 kappaletta. Jokaisessa hallituksen kokouksessa on käsitelty lähes 15 hakemusta. Viime rahoituskaudella (yhdeksän vuoden aikana) Jokivarsikumppaneille saapui noin 160 hakemusta, joten muutos aikaisempaan on todella suuri. Merkittävin tekijä hakemusten määrän lisääntymisessä ovat Leader-yritystuet. Onkin ollut ilahduttavaa huomata, että alueellamme on uskoa ja innokkuutta pienyrittäjyyteen ja yritystoiminnan kehittämiseen.

Jokivarsikumppanien hallitus on hyväksynyt 57 hakemusta, joista 38 on yritystukihakemuksia ja 19 hanketukihakemuksia. Rahoitusta hankkeisiin on hyväksytty lähes 900 000 euroa. ELY-keskus sai Hyrrä-järjestelmään tukien päätöksenteon mahdollistavat toiminnot käytännössä vasta tämän vuoden alkupuolella, ja sen vuoksi virallisia hankepäätöksiä on saanut vasta muutaman kuukauden ajan.

2. Leader-yritystukien maksujen käsittely alkaa Ely-keskuksissa kesällä 2024

Yritystukien hakijat voivat nyt myös hakea tuen maksua hankkeisiin, joihin he ovat hakeneet tukea viime tai tämän vuoden aikana ja saaneet hakemukseensa myönteisen päätöksen. Käytännössä hakijan pitää siis odottaa hakemukselleen virallinen rahoituspäätös Ely-keskuksesta ja sen jälkeen voi hakea tukimaksuja. Yritystukia ryhdytään maksamaan hakijoiden tileille kesän aikana, kun maksupäätösten tekeminen käynnistyy. Ruokavirasto tiedottaa, kun yritystukien maksut alkavat. Ruokavirasto valmistelee myös yleishyödyllisten hanketukien maksujen haun käynnistymistä ja tiedottaa, kun aikataulu sen osalta varmistuu.

3. Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry:n kevätkokous ke 26.6.2024

Auranmaan Taitotalolla klo 17:30 alkaen

Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry:n kevätkokous pidetään keskiviikkona 26.6.2024 klo 17.30. Jokivarsikumppanien toimistolla (Auranmaan Taitotalo, Auvaistentie 25, Auvainen) sekä etäyhteyden kautta. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat:

o   Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunnot
o   Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan 24.6.2024 mennessä ja ilmoittamaan osallistuuko etänä vai paikan päällä Taitotalossa. Ilmoittautua voi tämän linkin kautta lomakkeella: https://urly.fi/3x8q tai sähköpostitse  taina.simola@jokivarsi.fi  . Niille, jotka osallistuvat kokoukseen etäyhteydellä, lähetetään sähköpostitse Microsoft Teams-nettilinkki.

4. Hankeneuvonnan ”Leader-kiertue” tulossa kesäkuussa

ONKO YHDISTYKSELLÄNNE UUSIA TARPEITA TAI KEHITTÄMISIDEOITA?  Ottakaa yhdistyksenne tarpeet ja ideat mukaan, niin mietitään ja keskustellaan yhdessä, onko Leader-hankkeen kautta mahdollisuus edetä eteenpäin ja miten haetaan rahoitusta yhteisiin hankeideoihin. Käydään tarvittaessa myös läpi, miten Leader-hanketta yleensä hallinnoidaan.

YRITYSTOIMINNAN ALOITTAMINEN JA KEHITTÄMINEN KIINNOSTAA – TARVITAANKO UUSIA INVESTOINTEJA? Mikroyritysten investointitukiin ja yritysten kehittämiseen asiantuntijan avulla on saatavilla Leader-yritystukea. Tule keskustelemaan yritystukimahdollisuuksista ja keskustellaan yhdessä, mistä olisi apua juuri sinun yrityksellesi.

Tapaa meidät seuraavilla paikkakunnilla

Kunta

Ajankohta

Paikka

LOIMAA

keskiviikkona 12.6.2024 klo 11 – 14

Loimaan Elinvoimatalo

MARTTILA

perjantaina 14.6.2024 klo 9:30 – 11

Marttilan kunnantoimisto

KOSKI

perjantaina 14.6.2024 klo 13 – 15:30

Koski TL kunnantoimisto

AURA

tiistaina 18.6.2024 klo 16 – 19

Auraamo / Auran iltatori

PÖYTYÄ

keskiviikko 19.6.2024 klo 10-12

Kyrö kunnanvirasto

perjantai 28.6.2024 klo 16-18

Riihikoski / Kisariihen kahvio (iltatori)

ORIPÄÄ

 elokuussa

Oripään yrittäjien tilaisuus

SOMERO

elokuussa

Someron kaupungintalolla

Hanketiedustelua varten lomake www.jokivarsi.fi-kotisivuilla

Meiltä voi myös kysyä lisää hankeasioista sähköpostitse tai kerro hankeideasta valmiilla lomakkeella. Kotisivuiltamme löytyy lomake, johon voitte täyttää hankeideanne ja kertoa mihin mahdollisesti tarvitsette hankerahoitusta. Vastaamme sitten sähköpostitse kyselyyn. Lomake löytyy ajankohtaista-palstalta:
https://jokivarsi.fi/kysy-meilta-hankerahoituksesta-ja-yritystukien-mahdollisuuksista/

Ollaan yhteyksissä ja seuratkaa ajankohtaisia tiedotteita kotisivuiltamme tai Facebookista.

Taina Sainio, toiminnanjohtaja / taina.sainio@jokivarsi.fi / puh. 044-0674434

Taina Simola, hankeasiantuntija / taina.simola@jokivarsi.fi / puh. 044-0251521